fbpx
Mindset

Kiezen voor je zelf – een waardevol cadeau

Kiezen voor jezelf is niet egoïstisch

Kiezen voor jezelf is het meest waardevolle cadeau wat je jezelf EN je omgeving kunt geven. Ja dat zijn we niet gewend en het klinkt raar. Zo zijn we niet opgegroeid. Eerst voor jezelf kiezen klinkt zo egoïstisch, maar dat is het niet. Lees verder.

Mijn man roept altijd gekscherend, happy wife, happy life. Alsof het leven om mama draait in het gezin. Ik moet toegeven dat ik hier in huis de grootste onrust stoker kan zijn. Als mama niet lekker in haar vel zit of moeilijk heeft geslapen, profiteert het hele gezin mee van haar niet zo zonnige humeur. Herkenbaar? Zelfs al doe ik mijn best mijn humeur te verstoppen, mijn kinderen lijken voelsprieten te hebben voor de zwakheid die op dat moment in mij huist en rekken feilloos de grenzen wat ruimer op. Is mama moe, mooi. Die gaan we eens even testen vandaag.

Lees ook: Voel je goed ondanks slechte nachten

Zit je vol energie, dan trek je meer van dat aan

Zo is het. Als je niet lekker in je vel zit, geeft dat zijn weerslag op je omgeving. Zit je wel lekker in je vel, dan ook. De wet van de aantrekking. Zit je niet lekker in je vel, ben je somber en negatief, dan trek je meer van dat aan. Ben je juist vol energie, straal je vrolijkheid en blijheid uit, dan is dat waar je meer van krijgt. Fijn voor jezelf, fijn voor je partner, fijn voor je gezin en aanstekelijk lekker voor je omgeving.

Het is dus in de eerste plaats juist heel belangrijk dat je voor jezelf zorgt. Dat je je mentale en fysieke gezondheid als prioriteit neemt. Dat jij een blij ei bent en je goed voelt, dat je fit bent en lekker in je vel zit. Dat jij kan geven geven geven. En geven kan alleen als je ook wat te geven hebt. Want van een bloem gaat nooit bloeien als het water en de zon naar de buurbloem gaat en een lege batterij laat ook de lampjes niet meer branden. Je snapt vast mijn punt. Maar dat gaat, zeker als je het niet gewend bent, niet zomaar, daar zul je hard voor moeten werken.

Kies voor jezelf

Dus is het zaak goed voor jezelf te zorgen. Kies eerst voor jezelf. Wat niet inhoudt dat alle anderen er niet meer toe doen. Voor jezelf kiezen betekent niet dat je nu alleen maar aan jezelf moet denken Kiezen voor jezelf betekent dat je er voor zorgt dat je een onuitputtelijke bron van liefde wordt. Dat je zo lekker in je vel zit, dat anderen daarvan mee profiteren.

 • Kijk met liefde en compassie naar jezelf
 • Zorg dat je voldoende rust krijt
 • Ken en bewaak je grenzen
 • Hou je energie hoog
 • Zoek inspiratie en daag jezelf uit
 • Zorg dat je fit bent
 • Werk aan volledige zelfacceptatie

Lees ook: Wordt wat liever voor jezelf

Maak van je eigen mentale en fysieke gezondheid een prioriteit. Zorg dat je lekker in je vel zit, ga stralen, trek meer positieve energie rondom je heen aan en je omgeving gaat daar keihard van mee profiteren.

Wil je meer inspiratie ontvangen en niks missen van projectleukerleven, schrijf je in op de projectleukerleven nieuwsbrief. Volg mij op Facebook. Op instagram klets ik dagelijks over ons project leuker leven en het veranderen van je mindset. Voel je welkom om ons te volgen.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.