fbpx
Mindset

Waar zit jouw energie lek?

mama is altijd moe en te weinig energie, denk eens aan dit energielek

Vandaag wil ik je even meenemen naar iets waar ik veel moeders over hoor. Waar veel moeders last van hebben. Een groot energielek. Je doet je best, je geeft en geeft en tegelijkertijd heb je het gevoel dat je batterijtje leeg loopt. Je hoort jezelf vaker dan je wil geërgerd reageren tegen je kinderen en je ziet jezelf eigenlijk niet als de moeder die je graag wil zijn.

Herken je dit? Je hebt het altijd te druk. Je geeft al je energie en liefde en houdt geen tijd meer over voor jezelf. Je weet dat je het nodig hebt om op te laden maar je zou niet weten wanneer je dat dan moet doen.

De afgelopen periode maakte het er niet makkelijker op. Zeer waarschijnlijk kostte het je nog meer energie om alles voor elkaar te boksen en bleef er nog minder tijd voor jezelf over.

Energielek, waar loopt jouw batterij leeg?

Goed slapen en voeding tot je nemen die voedt in plaats van vult is natuurlijk de basis, dat weten we allemaal. Maar zelfs als je voldoende slaapt en gezond eet, kun je nog het gevoel hebben dat je leeg loopt. Ik noem nog wat opties waar ongemerkt bergen energie kan weglekken.

1. Te weinig tijd voor jezelf

We hebben zo ontzettend veel ballen hoog te houden. Onze kinderen, onze relatie, het huishouden, ons werk, de sportclubjes, de speeldates, onze familie, vrienden… en dan vergeet ik vast nog wat. We zijn masters in geven geven geven. En het gebeurd nog eens dat we vergeten om onszelf weer op te laden.

Eigenlijk zijn we gewoon de managers van ons gezin. Weetje wat het is, als een manager omvalt, dan gaat zijn team met hem mee.

Lees ook: Kiezen voor jezelf, een waardevol cadeau

2. Teveel dingen om ons zorgen over te maken

Als het bij jou gaat zoals het bij mij gaat dan loopt je agenda als vanzelf helemaal vol. Hoef je werkelijk helemaal niks voor te doen. Ik denk altijd dat ik alles in mijn hoofd kan bewaren. Ik weet precies wanneer welk van de 4 kinderen wanneer sport of gym heeft, wie wanneer een speelafspraak heeft.

Daarnaast is er nog zat ruimte om te onthouden dat ik de fotoboeken moet maken, tandartsafspraken moet regelen. Kind a moet weer starten met zwemmen en kind b moet de sport van worden opgezegd voor het nieuwe seizoen van de rekening wordt geschreven. Gaat prima zo. 

Nou nee! Alles wat je in je hoofd houdt, neemt ruimte in beslag die je niet kunt gebruiken voor iets anders. Met je volle aandacht een spelletje spelen met je kind bijvoorbeeld. 

Mindmappen is je hoofd leeg schrijven op een centrale plek. Eentje die je kan terug vinden zodat je het niet allemaal hoeft te onthouden. Scheelt energie en je hebt volle focus voor de dingen die je aan het doen bent.

3. Te weinig leuke dingen doen

Een andere valkuil is dat we ons laten opslokken door de dagelijkse dingen. We zijn zo druk met zorgen en regelen. We vullen onze dagen voor het grootste gedeelte met dingen die moeten.

En al die moetjes samen, zorgen ervoor dat er te weinig tijd voor leuke dingen overblijft. 

Vraag je af en toe eens af, al die moetjes, moeten die echt? 

Ik geloof dat als mama lekker in haar vel zit, het hele gezin daar profijt van heeft. Als jij ervoor zorgt dat je tijd maakt om weer op te laden, als je in jezelf investeert en zorgt dat je lekker in je vel zit, heb je volop energie en straal je dat uit. Als jij volop energie hebt ben je vast en zeker een leukere vrolijkere geduldigere moeder. 

Welke energielek vind jij het meest herkenbaar? Is het een combinatie van meerdere?

Wil je snel wat meer energie? Download het gratis ebook met 4 simpele snel uitvoerbare tips

Je gaat meer energie ervaren. Eigenlijk nog zonder moeite ook, waardoor je direct lekkerder in je vel zit. En daardoor ben je een meer ontspannen, vrolijkere moeder.

Je ebook valt over 5 minuten in je mail!

Vergeet je spam niet te controleren, helaas komt je ebook daar nog wel eens terecht 🙂

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.