fbpx
Menu
Happy kids

Superkrachten voor je hoofd – Happy kids

hoe help je kinderen mentaal sterk worden

Je kinderen leren om mentaal sterk te worden, hoe doe je dat? Hoe zorg je dat ze weerbaar worden en positief in het leven staan? Hoe ondersteun je kinderen hierin als ze dat van nature lastig vinden? Ik vind het een enorme uitdaging maar minstens net zo belangrijk als leren hoe ze moeten rekenen of hun veters strikken. Superkrachten voor je hoofd is een kinderboek wat beloofd je kinderen gelukkiger te maken. Klinkt goed toch, een beetje extra hulp bij de mentale opvoeding van je kinderen?

Superkrachten voor je hoofd is geschreven door Wouter de Jong. Wie is Wouter de Jong? Wouter werd bekend met zijn rol in Goede tijden, slechte tijden als Milan. Inmiddels is hij spreker en trainer en schreef het succesvolle boek ‘Mindgym – sportschool voor je geest’. En nu heeft hij dus ook ‘superkrachten voor je hoofd – mindgym voor kinderen’ aan dit lijstje toe gevoegd.

Superkrachten voor je hoofd – mindgym voor kinderen

Hulde aan dit boek, maar echt.

Superkrachten voor je hoofd is eigenlijk bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9-14 en helemaal afgestemd op hun denkwereld. Mijn kinderen zijn 5, 7 en 9, stukje te jong dus. Is het dan toch ook geschikt voor hun? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het ontwikkelen van een sterke mindset. Mijn kinderen vinden het fantastisch. De oudste leest er af en toe zelf in maar geeft de voorkeur aan samen lezen. Als ik met ze lees, vervang ik wat voorbeelden en pas her en der zelf het taalgebruik aan naar hun leeftijd. De ideeën en opdrachten in het boek zijn ook voor mijn jongere kinderen heel erg fijn. Net als de audio opdrachten waar je toegang toe krijgt.

Het boek is opgebouwd uit 15 hoofdstukken. 15 Skills om aan te leren en mee te oefenen. Elke skill wordt uitgelegd en geïllustreerd aan de hand van opdrachten en voorbeelden. Als je deze hebt gedaan, zet je een kruisje op het contract. Het contract wat je samen met je ouders hebt ondertekend. Elk hoofdstuk sluit af met een ‘daag je ouders uit’ challenge waar ook weer prijzen te verdienen zijn. Staan er 15 kruisjes op het contract, dan winnen ze een eindprijs.

index superkrachten voor je hoofd mindgym voor kinderen

Superkrachten opbouwen moet je oefenen

Superkrachten bezitten is oefenen oefenen oefenen. Zoals met alles wat je graag wil kunnen in het leven, is alleen lezen niet voldoende. Een boek lezen over leren fietsen, gaat je nog niet kunnen fietsen. Een een boek lezen over paarden, maakt je nog geen goede ruiter. Dat vergt oefenen, oefenen, vallen, opstaan, doorzetten. Net zo is dat met aanleren van skills voor een sterke mindset. En aanleren gaat veel makkelijker en sneller als je jong bent. En investeren in een gezonde geest van je kinderen is wat je wil, toch?

In superkrachten voor je hoofd begint je kind alvast met herhalen herhalen herhalen van de nieuwe skill om een kruisje te kunnen verdienen. Omdat we alle hoofdstukken samen lezen en alle opdrachten samen uitvoeren, is het voor mij veel makkelijker om ze er naar terug te verwijzen als het even niet zo lekker gaat. ‘Mam, ik voel me niet zo fijn’. Kom we gaan samen even naar je fijne plekje in je hoofd. Komt er vuur uit de ogen en oren? We toveren samen de boosheid om naar zin krijgen. Vinden ze het lastig nieuwe dingen uit te proberen? Ik ga je helpen en nu weet ik ook hoe.

Superkrachten voor je hoofd is in de eerste plaats een hele fijne manier om samen te ervaren hoe je je hoofd kunt gebruiken. Daarnaast vind ik het een aanrader als richtlijn om kinderen te helpen een sterke mindset te ontwikkelen. Alle kinderen.

Heb je samen dit superkrachten voor je hoofd helemaal doorlopen dan hebben niet alleen je kinderen er een schat aan skills bij om mee te oefenen sterk, zelfverzekerd en weerbaar te worden, maar zeer waarschijnlijk jij ook.

hoe maak je je kinderen weerbaar, zelfverzekerd en help je ze een sterke positieve mindset ontwikkelen - superkrachten voor je hoofd

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.