fbpx
Menu
Happy kids

Geef een positieve gedachte aan je kind mee naar bed

positieve gedachten kaarten voor kinderen

Positieve gedachten voor kinderen. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen leren hoe ze negatieve ongewenste gedachtes kunnen vervangen door positieve helpende gedachtes? Hoe zorg je ervoor dat kinderen zich goed voelen over zichzelf? Hoe bouw je aan zelfvertrouwen van kinderen? Kortom, hoe werk je aan een positieve mindset van je kind? Vragen die me eindeloos kunnen bezig houden.

Al jaren ben ik zelf bezig met zelfontwikkeling, ik bouwde er zelfs een website voor 😉 Ik slaag er steeds beter in een positieve mindset te ontwikkelen, ik babbel daar ook graag over op mijn instagram account project leuker leven. Maar hoe kon ik mijn eigen kennis vertalen en toepassen naar mijn kinderen? Hoe help ik mijn kinderen sterk in hun schoenen te staan?

Ik begon me hierin te verdiepen en te experimenteren met mogelijkheden die hier in huis bij mijn oudste drie kinderen van 5, 8 en 9 heel goed werken. Ze zijn onder andere enorm fan van ‘superkrachten voor je hoofd,’ we doen samen yoga en we hebben sinds kort affirmatie kaarten.

>> Hier vind je de boeken die wij aanbevelen rondom het onderwerp mindset en kinderen

‘Ik ben ik’ affirmatie kaarten

Affirmaties zijn korte positieve zinnen die je tegen jezelf zegt. Je brein is vervormbaar. Leerbaar. Je kunt jezelf dingen aanleren en eventueel ook weer afleren.

positieve affirmatie kaarten voor kinderen

Hoe vaker je iets herhaalt, hoe makkelijker het voor je wordt. Helaas kunnen we dat goed met negatieve, niet helpende gedachten. We zeggen al snel dat we niet goed genoeg zijn. Dat anderen ons allemaal aardig moeten vinden, dat we dingen niet kunnen. Dat werkt ook zo bij kinderen.

Als we onszelf negatieve gedachten weten aan te leren, dan moet positieve gedachten ook kunnen. En waarom zouden we dat niet doen? Het leven wordt een stuk leuker en makkelijker te behappen als we positief ingesteld zijn en lekker veel zelfvertrouwen hebben.

Ik gun mijn kinderen de wereld. Hun aller leukste leven. Ik gun ze dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen. Dat ze groot dromen en vooral dat ze gelukkig zijn en lekker stevig in hun velletjes zitten.

Ik schafte Ik ben ik kaarten van lieverdeliefste aan. Positieve gedachten kaarten speciaal voor kinderen. Ook al vind ik ze zelf ook fantastisch! Ze zijn zo mooi, vrolijke kleuren, stevig karton, en duidelijk leesbare korte krachtige positieve zinnen. Gedachten die helemaal gericht zijn op hoe je kind is en op wat je kind nodig heeft en niet gericht op prestatie of wat ze bereiken.

Een stapel in de ‘jij’ vorm en in een stapel in de ‘ik’ vorm. Ik kocht direct de grote set en ben er enorm blij mee!

Hoe kun je positieve gedachten kaarten bij kinderen gebruiken?

Elke avond voor het slapen gaan zoek ik een kaart voor de kinderen uit voor naast hun bed. Als ik het vergeet word ik er fijntjes aan herinnerd. ‘Want mam, ik krijg er zo’n fijn gevoel van en zonder kaart kan ik niet slapen.’

Elke avond praten we even heel kort over waarom ik deze kaart heb uitgezocht. Soms omdat er op de dag iets is gebeurd waarvan ik denk dat ze er wat extra hulp bij nodig hebben. Bijvoorbeeld ‘het is sterk dat jij om hulp durft te vragen.’ Een andere keer omdat ik ze wil laten weten dat ze precies goed zijn zoals ze zijn.

Hoe gebruiken wij deze affirmatie kaarten?

  • Ze trekken zelf een kaart voor ze gaan slapen of voor ze naar school gaan en we babbelen even over wat het kan betekenen
  • Mama zoekt een kaart uit die past bij de dag en we kletsen even over waarom deze kaart past en ze zetten hem naast hun bed voor de nacht om de dag positief af te sluiten.
  • Ze gebruiken de affirmaties op hun kunstwerken of als boodschap voor familie of hun vriendinnen en vrienden

Onze ervaring is enorm positief. Het is een heel fijne manier om de dag met de kinderen met positieve gedachten af te sluiten of er gedurende de dag kleine momentjes mee bezig te zijn. Door consequent positieve gedachten over zichzelf aan de kinderen aan te bieden over hoe ze zijn, hopen we een gezonde sterke basis voor zelfvertrouwen en een leuk leven te leggen.

Projectleukerleven is >> hier << te vinden op instagram.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.