fbpx
Menu
Mindset

Pak het stuur van jouw leven terug

Aan het stuur van jouw leven

Je neemt je elke dag voor om te gaan wandelen, maar ja, het regent en het is koud. Laat maar. Je hebt geen leuke dag want de kinderen zijn moe en stront sacherijnig, ze luisteren niet. Je dag is verpest want je auto gaat stuk, dat kost een vermogen. Die moeder op het schoolplein was weer zo dwingend en praatte je een schuldgevoel aan en nu heb je je laten overhalen om luizenmoeder te worden. Pak het stuur van jouw leven terug!

Het voelt comfortabel om dit bij jezelf weg te schuiven. Je doet het niet eens bewust, het gaat bliksemsnel. Het weer, de kinderen, de auto, die moeder… Het is niet jouw schuld dat het niet lukte, dat je je zo voelde of je zo gedroeg. Het ligt aan de situatie.

De situatie heeft dus alle macht in handen om te bepalen hoe jij je voelt en gedraagt. En dat is jammer, die macht hoort bij jou!

Wie bepaalt de richting van jouw leven?

Je denkt misschien dat je zelf aan het stuur van jouw leven staat, maar vraag je eens af, is dat echt zo?

  • Hoe belangrijk vind je het dat je anderen niet teleurstelt of kwetst?
  • Hoe belangrijk vind je wat anderen van jouw keuzes vinden?
  • Doe je veel dingen omdat anderen dat van je verwachten of omdat het zo hoort?

Heel veel mensen, moeders, laten zich sturen en hun leven bepalen door wat anderen verwachten of gewoon omdat ze dat zo gewend zijn. Je past je continue aan. Je wil eigenlijk wat anders, je voelt je uitgeput, je ervaart geen of te weinig echte joy in je leven en diep van binnen zit een vlammetje wat zich genegeerd voelt.

Waarom? Je ego vindt het lekker zo. Het voelt comfortabel en veilig. Je maakt geen schuld. Je krijgt goedkeuring en erkenning en het is fijn dat je nodig bent in je gezin of op je werk of in je kennissenkring. Wanneer je meer voor jezelf gaat kiezen ga je wel schuld maken. Niet iedereen gaat dat leuk vinden. Kun je ├╝berhaupt iedereen tevreden houden? Nee, dat kan niet.

Wil je op een heel laagdrempelige manier werken aan lekkerder in je vel zitten en meer energie ervaren, kijk dan even hier.

Je hebt niet altijd invloed op wat er in jouw leven komt, maar je hebt wel de keus hoe je hier mee omgaat. Hoe je op een situatie reageert. Is het altijd de schuld van de situatie of de ander? Of zou je zelf wat kunnen veranderen?

Wat is geen verantwoordelijkheid nemen:

  • Klagen klagen klagen
  • Van alles doen om goedkeuring van anderen te krijgen, pleasen, aanpassen… je geeft letterlijk je kracht weg
  • Goedpraten. Goedpraten waarom dingen niet kunnen, het niet aan jou ligt, je er niks aan kunt doen, waarom het niet gelukt is…

Pak het stuur van jouw leven terug

Hoe komt het dat je zo moe bent? Zou het kunnen dat je verleert bent naar je lichaam te luisteren? Dit is een heel interessant en helpend boek over waar klachten nou echt vandaan komen en wat je daar aan zou kunnen doen.

Moeder worden, een gezin stichten, het vraagt veel. Het vraagt veel van je nachtrust, het vraagt om goed kijken naar hoe je je dagen inricht en wat ieder gezinslid nodig heeft om zich goed te voelen. Als een pion omvalt, heeft dat invloed op allemaal. Maar vergeet niet, jij bent onderdeel van het gezin. Ook jij mag goed voor jezelf zorgen. Hoe lekkerder je in je vel zit, hoe meer je kunt geven aan je partner en kinderen.

Je lekker en energiek voelen als moeder vraag om stellen van prioriteiten. Wie zijn de mensen aan wie je je kostbare tijd wil geven? Wat heb jij nodig om te ontspannen en op te laden? Wat vind jij belangrijk? En is dat wat je nu terug ziet?

Ben je niet tevreden met een situatie, dan gaat klagen en de schuld wegschuiven je niet verder helpen. Je zal actie moeten ondernemen. Wat is het wat je diep van binnen echt wil? Wat houd je nu tegen? Hoe ga je daar dan komen?

Het gaat heel veel doen voor jouw geluk wanneer je zelf het stuur van jouw leven terug in handen neemt.

Wil je met mij werken? Dat kan. Kijk even bij 1 op 1 Mind yourself

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.