fbpx
Menu

Jij wil graag rust in je hoofd zodat je echt kunt horen wat je partner en kinderen te vertellen hebben, zonder je te laten afleiden door 1001 gedachtes die vechten om je aandacht en je laten geloven dat je eigenlijk iets anders zou moeten doen.

Jij wil graag energie hebben, lekker in je vel zitten en het gevoel hebben dat je vol in het leven staat zonder dat ‘iets’ wat je steeds weer tegenhoudt.

Jij wil plezier maken, je schouders ontspannen en jouw serieuze jij eens vrijaf geven, ECHT kunnen ontspannen en soms de rem (al is het maar een klein stukje) er eens af halen om weer te voelen dat je leeft.

Ja toch?

YES!

Familieopstellingen – Groepsdag

Een familieopstelling is een vorm van begeleiden waarbij je recht naar de kern van dat waar je tegen aanloopt gaat. Mogelijk is dat niet zoals je het in de realiteit ervaart. Wat zichtbaar wordt in een familieopstelling is de diepere onbewuste laag in jou.

Een familie opstelling maakt zichtbaar waar jij onbewust van wegkijkt of wat je niet wil voelen. Het vraagt moed om dat aan te kijken. Het kan je inzicht geven en plant zaadjes voor verandering.

Wat vaak zichtbaar wordt is dat jij niet op de voor jou krachtigste plek staat. Wanneer je niet op je eigen plek staat in jouw familiesysteem ervaar je weerstand. Het leven kan moeizaam, stroperig of leeg voelen.

Niet op je eigen plek staan in het familie systeem kan zich op verschillende manieren uiten:

  • moeite hebben met je grenzen aangeven
  • groot verantwoordelijkheidsgvoel
  • overgevoelig voor leed
  • een (niet te duiden) schuldgevoel met je meedragen
  • snel overprikkeld zijn
  • je minder waardig of niet belangrijk voelen, altijd op de laatste plaats staan
  • maar ook lichamelijke klachten of aanhoudende emoties als bijvoorbeeld angst
  • je niet gezien of gehoord voelen
  • het gevoel dat ‘iets’ je tegen houdt of dat je geremd wordt in je leven
  • je durft jezelf niet voluit te geven of uit te spreken
  • Je durft jezelf niet te zijn
  • steeds weer tegen dezelfde blokkades in je leven oplopen
  • jezelf en andere veroordelen…

Jouw verlangen een leuke energieke vrouw & moeder te zijn is groot. Je wil een mooi voorbeeld mee geven aan je kinderen

Jouw verlangen een leuke energieke moeder en vrouw te zijn EN een mooi voorbeeld mee te geven aan je eigen kinderen is nu zo groot dat je er klaar voor bent echt de kern van je probleem aan te pakken. Ook wanneer dat misschien spannend en oncomfortabel is. Je wil nu echt stappen zetten naar vertrouwen in jezelf als mens en als moeder en van daaruit voelen welke keuzes voor jou en je gezin de juiste zijn los van de mening van anderen, zodat je kiest voor wat 100% klopt voor jou en je gezin.

Dat is wat je wil toch?

Maar… dat is nu niet jouw realiteit en je bent er helemaal klaar mee!

Ik hoor dit zo vaak en misschien is dit ook wel jou realiteit. Je zou een ‘day off’ willen nemen maar nee, kan niet, je bent mama en start de dag met bakjes en bekers vullen. Je nam je nog zo voor een keer gezellig te starten maar ze laten zich niet vooruit branden. ‘Jongens, stop daar mee, ik ben er zo klaar mee, schiet nou toch eens op.’ Ennn… daar was ze weer. Die prikkelbare oververmoeide vrouw die in jou zit komt het weer verpesten vanochtend. Je wil het niet maar doet het toch. Je reageert geïrriteerd naar de belangrijkste mensen in je leven, je kinderen en je partner.

En dan ben je toch wel kritisch naar jezelf. Komen de stemmetjes weer naar boven. Je denkt continue dat je overal tekort schiet, als moeder, als vrouw, als werknemer, als vriendin, als dochter… je wordt gek van al die meningen, hoe het zou moeten, alsof je het nooit goed genoeg doet en voelt je regelmatig schuldig. Je hebt eigenlijk alles wat je wil, en ervaart toch een knaagende leegte. Waarom is het niet genoeg, waarom ben je eigenlijk niet tevreden? Is dit het nou? Het lijkt bij iedereen zo mooi en makkelijk te gaan. Het voelt een beetje alsof je faalt.

Het lukt je niet ruimte voor jezelf te maken. Super frustrerend. De puf is weg, de energie lijkt wel uit je weg te stromen. Je schouders zeuren, je piekert teveel en slaapt slecht.

Eigenlijk geeft je lichaam al best wel een tijdje heel duidelijk aan dat je beter niet zo kunt doorgaan…

waar of waar?

Eigenlijk is dit het probleem?

✰ Je wil het graag goed doen, je hebt veel te veel taken die in veel te weinig tijd gedaan moeten worden. Je agenda loopt vol nog voor je de nieuwe week hebt opengeslagen en je voelt je overwhelmed

✰ Je ziet jezelf niet als belangrijk, cijfert jezelf weg voor anderen, vindt het jezelf niet echt waard en loopt daardoor continue aan jezelf voorbij, gaat steeds weer over je grenzen en het lukt je niet om dat te voorkomen.

✰ Je voelt je vaak niet echt gezien, je bent een people pleaser. Je probeert het iedereen naar de zin te maken, wil niemand kwetsen, voelt je snel verantwoordelijk, wil graag voor anderen zorgen en aardig gevonden worden.

✰ De meeste dingen die je doet door de dag, zijn niet perse dingen waar je nou enthousiast van wordt, of wel? Daar krijg je helemaal geen energie van, nee ze kosten je bergen energie.

✰ Jij regelt alle zaken, je bent (voelt je) 24/7 verantwoordlijk en hebt niet de ruimte om daar even aan te ontsnappen waardoor je hoofd overloopt.

Wanneer jij op je eigen ‘kracht’ plek gaat staan ga je ervaren:

✰ dat je onbewuste belastende (gedrags)patronen gaat loslaten, waardoor er meer ruimte ontstaat voor jou. Je gaat je vrijer voelen en ontwikkeld een gezonde relatie met jezelf EN je omgeving.

✰ Je kan beter in je lijf komen en leert luisteren naar jezelf. Je gaat van binnenuit voelen welke keuzes je mag nemen in jouw leven als moeder en vrouw, hoe je mag reageren op situaties en wat wel of niet jouw verantwoordelijkheid is waardoor je nog meer je eigen hart gaat volgen en kan gaan doen waar jij van oplaadt en ontspant.

✰ je gaat je steviger voelen in het aangeven van jouw grenzen, los van wat anderen daar van vinden.

✰ Je kan het jezelf goed laten gaan en daarmee een prachtig mooi voorbeeld geven aan je kinderen

♡ Mama van 4!

♡ NLP practitioner

♡ Familieopstellingen

♡ verpleegkundige psychiatrie 

♡ kinderverpleegkundige 
(intensive care voor kinderen)

Ik ben Maya!

Ik ben zelf mama van 4 en ook al kom ik het ‘overwhelmed’ gevoel nog regelmatig tegen en huppel ik natuurlijk ook niet altijd alleen maar happy de peppie door het leven, ik leerde op de harde manier aan welke knoppen ik moet draaien om te zorgen dat ik de moeder ben die ik graag wil zijn. 

2018, toen mijn dochter 8 jaar werd besefte ik me in 1 klap, Maai, dat wat je je kinderen zo ontzettend graag wil meegeven, dat gaat hem niet worden. Dat klinkt dramatisch en ik was er ook echt wel even stuk van. Ik realiseerde me namelijk dat ik in alles zelf 180 graden het tegenovergestelde deed. Dat was wat ik ze werkelijk leerde.

Maar zoals dat dan ook weer gaat, ik had mijn diepte punt blijkbaar nodig om van daaruit verder te kunnen groeien.

Ik begeleid moeders weer keuzes te maken die meer in lijn liggen met wie ze (willen) zijn.

Ik ondersteun bij het herontdekken van wat je echt nodig hebt om je goed te voelen en jezelf te gunnen deze ruimte binnen je drukke, verantwoordelijke (gezins)leven en alles wat daarbij komt kijken ook echt te pakken.

De eerstvolgende groepsdag:

Tijdens een groepsdag is er plek voor maximaal vier eigen ingebrachte familieopstellingen. Een familieopstelling brengt je naar de wortels van dat waar je tegen aan loopt. Het helpt jou belastende patronen doorbreken die je op dit moment tegenhouden. Een opstelling is puur, diepgaand en helend.

Wil je deelnemen? Dat kan!

Eigen opstelling 125,- / Representant 37,-

Inclusief vega lunch

(groepen gaan door bij voldoende aanmeldingen)

Datum volgt

NB. wil jij graag samen met een vriendin of zus of iemand anders komen, dat kan. Voor 15,- extra kun je iemand mee nemen als representant. Dit kun je aangeven op de betaalpagina.

Veel gestelde vragen

Ik kan deze datum niet

Er zullen nieuwe data volgen. Wil je alvast meer informatie of zeker zijn van een plekje in een andere groep, stuur mij even een berichtje op maya(at)projectleukerleven.nl of een dm op instagram 😊

Ik wil mijn ouders niet meenemen

Een familieopstelling draait om jou en jouw innerlijke beeld. Je neemt alleen jezelf mee. We werken met dat wat in jou speelt. Je hoeft je ouders niet te betrekken bij een opstelling en het ook niet met ze te bespreken.

Mag mijn partner, zus of vriendin mee?

Ja zeker! Het is aan jullie om te bedenken of dat wel of niet goed voelt. Als er nog plek is, kunnen jullie kunnen beide een plekje claimen als representant of voor een eigen opstelling. Is er te weinig ruimte, stuur mij even een berichtje, dan kijk ik wat ik voor jullie kan doen.
Voelt het goed, mail me dan even, want je kunt gebruik maken van een leuke vriendenkorting.

Twijfel je of het een goed idee is iemand mee te nemen, bijvoorbeeld omdat er een bloedband is, neem dan even contact op. info at projectleukerleven.nl

Ik loop wel ergens tegen aan maar heb geen duidelijke vraag

Dat is geen probleem. Je hoeft het niet duidelijk onder woorden te kunnen brengen om een vraag of dat waar jij tegen aan loopt in te brengen. Als het maar duidelijk is dat je ergens in vast loopt of ergens last van hebt kun je een familieopstelling krijgen.

Wat is een representant?

Tijdens een Familieopstelling kun je als deelnemer in de groep uitgenodigd worden als representant. Als representant sta je voor iets of iemand anders uit het systeem van de vraaginbrenger. Doorgaans wordt representant zijn ook als zeer bijzonder en waardevol ervaren.

Hierop mag je altijd nee zeggen zonder opgaaf van reden. Je staat dan voor iets of iemand uit het systeem van de vraagsteller. In het veld neem je als representant een plek en volgt de beweging die je voelt. Ik zal je vragen naar wat je voelt en waarneemt.

De waarde van representant zijn wordt soms onderschat. Je wordt over het algemeen niet voor niets uitgenodigd in een bepaalde rol. De rol die je krijgt kan heel helpend en helend zijn, bijvoorbeeld op de plek van de moeder te staan en te ervaren wat daar speelt en niet zelden word je uitgenodigd in een thema wat voor jou ook speelt.

Wil je graag een keer deelnemen aan een groepsdag maar vind je het spannend om direct een eigen vraag in te brengen, dan raad ik je aan om te beginnen als representant. Bijna altijd zijn ingebrachte thema’s voor iedereen herkenbaar en niet zelden worden andere aanwezigen in de groep ook geraakt.

Wat kan ik verwachten van een familieopstelling?

Als deelnemer met een eigen opstelling vraag ik je kort waar je op dit moment tegen aan loopt, of last van hebt. Het is niet noodzakelijk een duidelijke vraag te kunnen formuleren, wel is het van belang dat er wat speelt. Een opstelling neerzetten uit nieuwsgierigheid werkt niet.

Ik zal je vragen stellen over bijzondere gebeurtenissen uit je gezin van herkomst. Het kan helpend zijn, maar weet je het niet, dan is dat geen probleem.

Hierna zal ik de opstelling beginnen. Ik werk met wat het veld laat zien, dat is leidend. Het kan gebeuren dat je niet zozeer je vraag in de opstelling herkent. Mogelijk is dat wat zich aandient nodig om eerst gezien te worden.

Waar kan ik aan denken bij het inbrengen van een vraag?

Alles wat jou tegenhoudt, wat je belemmerd of waar je ‘last’ van hebt of mee worstelt kun je opstellen in een familieopstelling. Dat kunnen (gedrags)patronen zijn waar je steeds opnieuw tegen aan loopt, terugkerende emoties of lichamelijke klachten.

Het is niet nodig dat je heel concreet woorden kunt geven aan dat waar je tegen aan loopt, wel is het belangrijk dat er een probleem speelt. Een familieopstelling vanuit nieuwsgierigheid gaat niet.

Ik heb moeite met voelen en zit veel in mijn hoofd

Dat is geen probleem. Ik zal je hierin begeleiden. Alles wat er is, is op dat moment helemaal hoe het moet zijn.

Hoe ziet een groepsdag eruit?

Tijdens het inlopen van de deelnemers uit de groep staat koffie en thee klaar.
We starten de dag met een groepsmeditatie.
Mogelijk is er dan ruimte voor 2 familieopstellingen met tussentijds een korte pauze.
We lunchen samen (vegetarisch)
Na de lunch is er nog ruimte voor 1 opstelling.
We sluiten de dag gezamenlijk af.

Waar zijn de groepsdagen?

De familieopstellingendagen vinden plaats in Lelystad.

Ik wil graag een vraag inbrengen voor mijn kind?

Ja dat kan. Je kind hoeft er niet bij aanwezig te zijn. Is het kind al volwassen dan zal ik je vragen of je kind het oke vindt dat je dit voor hem of haar doet. Het is prettig om te weten of de vader van je kind ook toestemming geeft om in zijn systeem te kijken.

Staat jouw vraag er niet bij, maar wil je wel graag nog wat weten?

Voel je vrij mij te mailen op maya(at)projectleukerleven.nl